Mesterséges intelligenciát használó főzőrobotottal rukkolt elő az Emirates

Az Emirates légitársaság földi kiszolgáló vállalata, a World Travel Catering & Onboard Services Expo kiállításon mutatta be a nagyközönségnek legújabb fejlesztését, a világ első mesterséges intelligenciával működő főzőrobotját.

Sokan a csodájára jártakForrás: Ulrich Perrey/Emirates

Az új csúcstechnológiás főzőrobot kereskedelmi, éttermi és az otthoni konyhák jellemző főzési feladatainak elvégzésére egyaránt alkalmas. A Moley Robotics cég közreműködésével kifejlesztett robot képes nagy mennyiségben, pontosan újraalkotni a különböző fogásokat a séf előre megadott utasításai alapján.

A robot kifinomult érzékelőkkel és gépi tanulási képességekkel is rendelkezik, így pontosan ki tudja mérni az összetevőket és akár bonyolultabb főzési technikákat is meg tud tanulni.

Ennek köszönhetően egyenletes minőséget, higiéniát és biztonságot garantál a mesterséges intelligenciát használó gép, de egyben arra is alkalmas, hogy valós időben alkalmazkodjon a változó környezeti paraméterekhez.

Minden fogásra megtaníthatóForrás: Ulrich Perrey/Emirates

A főzőrobot mellett elvitték a világkiállításra Bellát, a vendéglátórobotot is, amely ételeket és frissítőket szolgál fel az expó vendégeinek. Bella ikerrobotja jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodik, ahol partnerével, Kittyvel együtt a Sharjah repülőtér (SHJ) várótermében segíti az utasokat - tudtuk meg az Emirates sjtóközleményéből. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek