Októbertől ebbe a két nagyvárosba repülhetünk Budapestről a Ryanairrel

Az ír fapados két új útvonalat tett elérhetővé a foglalási rendszerében október végétől Budapestről, cserébe kettőt viszont bezárt: jön Birmingham és Alicante, távozik East Midlands és Göteborg – írja a airportal.hu.

Alicantében pálmafák alatt lehet "telelni"Forrás: Ruth Archer/Pixabay

A Budapest és Alicante közötti útvonalon október 29-től hetente három járatot indít a Ryanair, szerdánként, péntekenként és vasárnaponként. A Spanyolország délkeleti részén lévő városnak a hosszú homokos strandjai, kávézókkal és bárokkal tűzdelt széles tengerparti sétányai, pezsgő éjszakai élete és barokk belvárosa a legfőbb vonzereje.

A magyar fővárosból Birminghambe szintén október 29-től lehet majd eljutni az ír fapados járataival hetente kétszer, péntekenként és vasárnaponként. Ez a járat a megszűnő East Midlands-i helyett kerül a menetrendbe, a két közép-angliai reptér mindössze nagyjából 60 kilométerre fekszik egymástól.

Birmingham kiterjedt csatornarendszerrel rendelkezikForrás: G-Man / Wikipedia

Birmingham az Egyesült Királyság második legnagyobb saját önkormányzattal rendelkező városa, és több csatornával rendelkezik, mint Velence. Európa "legfiatalabb városa", mert a lakosság jelentős száazléka 25 év alatti.

Mindkét most feltöltött útvonalra egyelőre a téli menetrend végéig, 2024. március 29-ig érhető el a repülőjegy-foglalás.

A rivális Wizz Air a Budapest és Alicante útvonalon négy, Birminghambe pedig kettő járatot üzemeltet hetente a téli menetrendben, utóbbi útvonalon a brit Jet2 is kínál heti két járatot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek