Lángolt egy Airbus hajtóműve, az utasok az értékeiket mentették

Az Air China Csengtuból Szingapúrba tartó Airbus A320neo gépének személyzete még a levegőben jelentett vészhelyzetet, mert a repülőgép fedélzetén terjengeni kezdett a füst. A füstjelző is működésbe lépett a bal oldali hajtómű meghibásodása miatt.

A személyzet viszont nem állt a helyzet magaslatán, mert a leszállást követően nem a megfelelő vészkijáratokon evakuálták az utasokat, hanem az égő hajtómű feletti és mögötti vészkijáratokon terelték ki őket. Többen még a kézipoggyászaikat is kiszabadították a fejük fölül, és azokkal hagyták el az égő repülőt.

A 146 utast és 9 fős személyzetet szállító repülőgépen a megállást követően megkezdték a kiürítést a vészcsúszdákon át. Az utasok egy része a hajtóműben látható lángok ellenére a bal szárny feletti és mögötti hátsó vészkijáratokon hagyta el a repülőgépet. Egyes utasok még nagyobb méretű kézipoggyászokat (pl. fém gurulós bőrönd) is magukkal vittek.

A helyszínre riasztott tűzoltók eloltották az égő hajtóművet. A repülőtér érintett futópályáját az eseményt követően 3 órával később adták vissza a forgalomnak. A hatóságok megkezdték a pórul járt gép és a felelőtlen kiürítés esetének vizsgálatát - írja az airportal.hu.

Borítófotó: Shutterstock.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek