Búzamezőn hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító

Kényszerleszállást hajtott végre kedden egy búzamezőn az Uralszkije Avialinyii (Ural Airlines) Airbus A320-as repülőgépe a novoszibirszki Ubinszkojei járásban, a fedélzeten 159 utassal és hatfős személyzettel - adta hírül az MTI.

Az utasszállító egy búzamezőn landoltForrás: AFP/Yuri Kadobnov

A Szocsi és Omszk között közlekedő U6-1383-as járat riadójelzést adott és engedélyt kért rá, hogy a végcélja helyett a novoszibirszki repülőtéren szállhasson le. A gép hidraulikai rendszerében problémák jelentkeztek, és félő volt, hogy a fékek meghibásodnak, ezért a személyzet úgy döntött, hogy előbb leteszi a gépet.

Az incidensben senki sem sérült meg, de egy utas a felszökött vérnyomása miatt orvosi ellátásra szorult. A repülőgép törzse ép maradt, tűz nem keletkezett, az utasok maguk hagyták el a repülőgépet a mentőcsúszdákon.

Az utasok mentőcsúszdákon távoztak a fedélzetrőlForrás: AFP/Handout

Az utasszállítón 23 gyermek utazott. A Nyomozó Bizottság (SZK) és az orosz légügyi hatóság (Roszaviacija) vizsgálatot indított a történtek miatt. A repülőgépet 2004 tavaszán állították üzembe, légi alkalmassági bizonyítványa 2024-ben jár le.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek