Kiderült, mikor törlik el a folyadékkorlátozást Ferihegyen

Már lehet tudni, mennyit kell várni, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is eltöröljék a folyadékkorlátozást. Az 1-es terminálon két év múlva élesíthetik az új rendszert, írja a Turizmus.com.

Forrás: Shutterstock

A közelmúltban több nemzetközi légi kikötő, köztük a Milánó-Linatei, a Róma-Fiumicino, a London-City és a Helsinki Airport is bejelentette: feloldják a fedélzetre felvitt csomagokban lévő folyadékra vonatkozó korlátozásokat.

A világ legtöbb légikikötőjében jelenleg az a szabály, hogy az utasok maximálisan 100 ml-es tartályban tarthatnak folyadékot vagy gélt, és ezeket egy átlátszó, visszazárható műanyag tasakban kell elhelyezni, aminek a kapacitása nem haladhatja meg az 1 litert.

A Budapest Airport már tesztelt olyan CT-berendezéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy az utasok ennél nagyobb mennyiségű folyadékot vigyenek a fedélzetre. A jelenleg még széles körben – így Budapesten is – használatos, a kézipoggyászokat átvilágító röntgenberendezések egyelőre nem teljesítik teljes mértékben azokat követelményeket, amelyek lehetővé teszik, hogy az utasok nagyobb mennyiségű folyadékot vigyenek a fedélzetre.

Az érvényben lévő 10×100 ml-es limittől akkor lehet eltérni, ha a budapesti repülőtéren olyan kézipoggyász-ellenőrző CT-berendezéseket helyeznek üzembe, amelyek lehetővé teszik az ennél nagyobb mennyiségű folyadékok hatékony vizsgálatát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek