Isztambul az egyik legnépszerűbb úti cél a magyarok körében

Törökország legnépesebb városa tavaly nem szerepelt a magyarok által legkedveltebb úti célok top10-es listáján, de idén a dobogó második helyére került a repülővel elérhető úti célok közül.

A kiwi.com cseh utazási technológiai cég augusztus 28-ig leadott foglalásai alapján idén nyáron hosszabban nyaraltunk és többet repültünk, mint tavaly.

Isztambul a világ egyetlen olyan városa, ami két kontinensen helyezkedik el.Forrás: Shutterstock/Seqoya

Az átlagos repülőjegyárak emelkedése ellenére a portálon közel 12%-kal több repülőjegyet foglaltak idén nyáron a magyarok, mint tavaly. A foglalási adatok szerint nemcsak többen utaztak, de több napot is nyaraltak idén honfitársaink. Tízből hárman 1-2 hetet, ugyanennyien pedig 4-6 napot is eltöltöttek a célállomásukon.

Az európai összesített és a magyarok foglalási listáját is London vezette ezen a nyáron, ahogy tavaly is. Nagy meglepetés azonban a hazai listán Isztambul: Törökország legnépesebb városa nem szerepelt a tavalyi top10-es listán, idén pedig rögtön a dobogó második fokán debütált.

Regent's Canal, LondonForrás: robertharding via AFP/John Guidi/John Guidi

A legtöbbet ezekbe a városba repültek nyáron a magyarok:

1. London
2. Isztambul
3. Róma
4. Barcelona
5. Milánó
6. Berlin
7. Párizs
8. Lisszabon
9. Athén
10. Brüsszel

A repülőjegyek átlagárai is emelkedtek az utóbbi hónapokban: míg tavaly még átlagosan 125 euróért foglalhattunk repülőjegyet a nyárra, addig idén mindez 152 euró volt, a legnagyobb növekedést a rövid- és középtávú járatok jegyárai szenvedték el.

RómaForrás: Nimrod Oren/Pixabay

Üdítő kivételt képeznek a hosszú repülőutak. Aki tengerentúlra ment, annak idén kevésbé kellett a pénztárcájába nyúlnia. Idén 488 euró, tavaly pedig 573 euró volt a 4000 km feletti repülőjegyek átlagos ára.

London, Barcelona, Róma lehet a legnépszerűbb ősszel

Az augusztus 28-ig az utazási portálon leadott foglalások alapján az őszi hónapokban London megtarthatja vezető szerepét. Barcelona lehet a második legnépszerűbb repülős célpont, amit Róma, Isztambul és Párizs követhetnek. Ősszel olcsóbb lehet a repülés, mint nyáron. Az árak a következő módon alakulhatnak: az átlagár 131 euró, a rövid utak ára (1499 km alatt) 93 euró, a közepes utaké (1500 km-3999 km) 144 euró, míg a tengerentúli járatokért átlagosan 415 eurót kell fizetnünk, írja a turizmus.com.

BarcelonaForrás: Shutterstock
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek