Új időszámítás kezdődött a római reptéren: eltörölték a folyadékkorlátozást is

A római Fiumicino, más néven Leonardo da Vinci nemzetközi repülőtér már több rangos díjat kapott és elnyerte a legkedveltebb légikikötő címét is, melyet az utazók szavaztak meg.

Róma legfontosabb repülőterén eddig is profin dolgoztak - illusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Matteo Trevisan/NurPhoto/Matteo Trevisan

A repteret mostantól még ennél is jobban fogják szeretni az utasok, hiszen a repülőtér 1-es termináljáról induló járatokra felvihetnek 100 ml-t meghaladó folyadékokat, valamint számítógépeket, táblagépeket és mobiltelefonokat is. Mindezt anélkül, hogy a biztonsági ellenőrzés során ki kellene őket venni a kézipoggyászból, hátizsákból, gépre felvihető bőröndből.

Ezt az új CAT-szkennelési technológiát - amelyet tavaly vezettek be a törzsutasok számára - minden utasra kiterjesztették az 1-es terminálon, melyet a Fiumicinóból induló járatok mintegy 70 százaléka használ.

Ide érkezik és innen indul többek között a Wizz Air Budapest és Róma között közlekedő járata is.

Továbbá olyan új gépeket is üzembe állítottak a terminálban, mint a Smiths Detection C3 robbanóanyag-érzékelő berendezés, melynek röntgensugaras szkennerei képesek nagy felbontású, 3D-s képeket (CT) készíteni a poggyászokról, és automatikusan felismerik a potenciálisan veszélyes anyagokat. Az új technológia hamarosan üzembe áll a 3-as terminálon is – írja a turizmus.com az italiabsolutely.com cikkére hivatkozva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek