Magyar utasokat is érinthetnek a légiforgalmi irányítás hibája miatti késések Angliában

Utasok ezrei szenvednek a hosszú késések és járattörlések miatt, miután technikai probléma sújtotta az Egyesült Királyság légiforgalmi irányító rendszereit. Az emberek az Egyesült Királyságban és külföldön ragadtak, miután a nemzeti légiforgalmi szolgálat korlátozta a leszálló repülőgépek számát.

A London Heathrow nemzetközi repülőtéren is késve indulhatnak vagy érkezhetnek a gépek - illusztrációForrás: Shutterstock.com / Fasttailwind

 

A Heathrow repülőtér hétfőn késő este azt mondta, hogy továbbra is jelentős fennakadások vannak a menetrendben, és hozzátette, hogy a kedden utazóknak fel kell venniük a kapcsolatot a légitársaságokkal, mielőtt a repülőtérre indulnának.

A Gatwick repülőtér azt közölte, hogy kedden a szokásos menetrend szerint közlekedik, de azt tanácsolta az utasoknak, hogy mielőtt a repülőtérre mennének, ellenőrizzék járatuk helyzetét a légitársaságukkal.

A légitársaságok és a repülőterek arra figyelmeztetnek, hogy még mindig "jelentős késések" vannak, annak ellenére, hogy a problémát órákon belül megoldották.

A londoni Luton repülőtér hétfőn este azt közölte, hogy az Egyesült Királyság légterét átszelő járatok továbbra is késéseknek és törléseknek vannak kitéve, és az embereknek ellenőrizniük kell légitársaságukkal a járatuk állapotát.

Több Egyesült Királyság repülőterét és légitársaságát, köztük a British Airways-t, a Virgin Atlantic-ot és a TUI-t sújtották a hétfői késések és járattörlések.

A Ryanair közölte, hogy kénytelen volt késéssel indítani vagy törölni néhány járatát, a Jet2 pedig azt mondta, hogy jelentős késések várhatók az Egyesült Királyságba tartó és onnan induló összes járatán.

Sally Gethin légiközlekedési elemző szerint a műszaki hiba következtében fellépő fennakadás napokig tart - írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek