Leállította a román légitársaság Budapestre közlekedő járatait

Az Air Connect leállította a Bukarest és Budapest között repülő járatait, az egyik tulajdonos a napokban azt közölte, hogy kezdeményezte a cég fizetésképtelenné nyilvánítását, írja a Turizmus.com.

KolozsvárForrás: George Cozma/Shutterstock

Ahogy januárban írtuk, az Air Connect román regionális startup-légitársaság márciusban tervezte elindítani járatait Bukarestből és Kolozsvárról Budapestre. Az Airportal információi szerint a járatokat néhány kivételtől eltekintve személyzettel együtt bérelt repülőgépekkel (wet-lease) teljesítette, és számos járat jelentős késésekkel közlekedett, vagy éppen el sem indult. A kolozsvári összeköttetést már korábban megszüntették.

Júliusban azt közölték, hogy az összes bukaresti járatukat – köztük a hetente két, később három alkalommal közlekedő budapestit is – áthelyezik Baneasára, a román főváros másodlagos légikikötőjébe.

A napokban a Bukarest és Budapest közötti útvonalra megszűnt a jegyek értékesítése, a járatokat pedig törölték.

A légitársaság jelezte a Turizmus.com-nak, hogy az AirConnect egyik részvényese jogi lépéseket kezdeményezett a cég ellen. A cég működése a kereset beadása után is fennakadás nélkül folytatódik, a Budapest és Bukarest közötti járatok leállításáról szóló döntés kereskedelmi jellegű volt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek