Videó: Így születnek újjá az Emirates óriásgépei

Frissítette gépeinek festésmintáját a dubaji Emirates légitársaság flottája, amit egyik Airbus A380-as óriásgépén mutattak be a nagyközönségnek – adta hírül az Airportal. 

Az Emirates új 3D hatású festéseForrás: Emirates

A cég közleménye szerint az új dizájn modernebb és dinamikusabb arculatot kölcsönöz a dubaji légitársaság gépeinek. A legfontosabb eltérés a korábbitól, hogy a gépek függőleges vezérsíkján az Egyesült Arab Emírségek zászlója 3D hatású grafikával jelenik meg.

Az arab kalligráfiával írt logó piros háttéren fehér színnel a repülőgépek wingletjeinek, más néven szárnyfülének (amelyiknek van) külső oldalára került, a törzs felé eső oldalán pedig a vezérsíkhoz hasonló módon az ország zászlója szerepel. A törzsön az angol és arab nyelvű, aranyszínű felirat 32,5 százalékkal nagyobb lett, és megtartották a 2005-ben bevezetett piros márkajelzést is.

Az új dizájnt a cég saját tervezőcsapata alkotta meg, a festést elsőként az A6-EOE lajstromjelű Airbus A380-as kapta meg. Az év végéig várhatóan mindössze 24 repülőgép, köztük 17 Boeing 777-es kapja meg a felfrissített mintát. A légitársaság első Airbus A350-esének 2024 augusztusában esedékes átadásától kezdve az Emirates összes új repülőgépe már ezt a festést kapja meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek