Letartóztatták a Vietnam Airlines légiutas-kísérőit, akik kábítószert csempésztek a táskájukban

Vietnami tisztviselők letartóztatták a Vietnam Airlines négy légiutas-kísérőjét Ho Si Minh-városban, miután kábítószerrel a csomagjukban repültek haza Párizsból. Kedden a Tan Son Nhat nemzetközi repülőtéren (SGN) a vietnami vámtisztek találták meg a kétes eredetű tárgyakat a légiutas-kísérők poggyászában egy rutin biztonsági ellenőrzés során.

A fotó illusztrációForrás: AFP/Nhac Nguyen

A Radio Free Asia szerint a négy légiutas-kísérő 112 tubus fogkrémet (8,4 kilogramm) szürke színű tablettákat és további 42 tubus (3,04 kilogramm) fehér port hozott magával. A fogkrém tesztelése után a tisztviselők metamfetamint, ketamint és kokaint fedeztek fel benne.

A légiutas-kísérők azt vallották, hogy csak bizonyos árukat kértek tőlük, hogy Vietnamba vigyenek, amiért 10 millió vietnámi dongot (kb. 150 ezer forint) ígértek nekik.

A négy légiutas-kísérőt – akik feltehetően egy barátjukkal dolgoztak össze –  körülbelül egy éve alkalmazta a légitársaság.

A vámhivatal tisztviselői sajtótájékoztatót tartottak, ahol csalódottságukat fejezték ki, hogy a média korán kiszivárogtatta az információkat. A tisztviselők ugyanis abban reménykedtek, hogy a tettesek után indulhatnak, de a korán megírt információk miatt senki sem jelent meg a repülőtéren, hogy átvegye a "fogkrémet" – írja a simpleflying.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek