Óriásit bakizott az újonc légiutas-kísérő az első munkanapján

Kínos órákat élt át az első munkanapján a British Airways új légiutas-kísérője, amikor hibázott, ráadásul az ügyetlenkedése nagyjából 50 000 fontba (22,5 millió forint) került a légitársaságnak. A meg nem nevezett légiutas-kísérő véletlenül kinyitott egy vészkijáratot, ami miatt kioldódott a gép felfújódó vészcsúszdája. A twitter-bejegyzésben a pórult járt gép látható.

Az eset a londoni Heathrow reptéren történt január 13-án pénteken, ahol a BA75-ös járaton a személyzet éppen a repülőt készítette fel egy lagosi indulásra. A kinyíló ajtó miatt a Boeing 777-es vészcsúszdája felfúvódott és kiugrott a repülőgép oldalából, ami riadóztatta a reptér mentőszolgálatát. A szolgálatot teljesítők pillanatok alatt körülvették a gépet, azt gondolván, hogy gyorsan evakuálniuk kell.

Az utasok ezután négy órát várakoztak, mivel a légitársaság legénysége azon fáradozott, hogy a gépet ismét előkészítse a repülésre.

Végül cserecsúszdára volt szükség, ezért egy másik repülőgépet küldtek, hogy tovább szállítsák a várakozó utasokat Lagosba. A légitársaság közölte, hogy a várakozás alatt étel- és italutalványokkal látta el az utasokat, és elnézést kért az esetért – írja az independent.co.uk.

Címlapfotó: Adrian Pingstone/Wikipedia - illusztráció

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek