Félmillió ingyen repülőjeggyel csábítja a turistákat Hongkong

Tavaly októberben írtunk arról, hogy félmillió repülőjegyet osztogat el Hongkong a nemzetközi és helyi látogatók között a turizmus fellendítése érdekében. Az akció pedig március elején el is indult, derül ki a Time Out cikkéből.

Hongkong esti fényeiForrás: Shutterstock

A városállam a világjárvány előtt évente körülbelül 56 millió látogatót vonzott, de több mint két éve a világ legszigorúbb utazási korlátozásai voltak érvényben egészen 2022. szeptember 26-ig, amikor eltörölték a karanténkötelezettséget.

A turizmus fellendítése érdekében 500 000 jegyet, amelynek értéke körülbelül 254,8 millió dollár, a nemzetközi látogatók és a lakosok számára ajánlják fel.

Az érdeklődők a hongkongi repülőtér weboldalán vehetnek részt az akcióban. Az 500 ezer ingyenes jegyet a következő hónapokban fokozatosan sorsolják ki. Március 1-jétől a Cathay Pacific légitársaság 80 ezer jegyet oszt szét délkelet-ázsiai országok lakosainak. A Kínából érkező utazók április 1-től jelentkezhetnek.

A világ többi része – így Európa és az USA – május 1-től kaphatnak jegyet.

Az akcióban a Cathay Pacific, HK Express, Hong Kong Airlines és a Greater Bay Airlines légitársaságok vesznek részt, melyek közül a reptér honlapja szerint egyik sem közlekedik Budapestről. De azt mindenesetre érdemes lesz figyelni, hogy valamelyik számunkra könnyen megközelíthető ország a kedvezményezettek között lesz-e. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek