Több száz kilónyi, Afrikából csempészett elefántcsontot foglaltak le Vietnamban

Mintegy hatszáz kilogrammnyi, Afrikából csempészett elefántcsontot foglaltak le pár nap leforgása alatt a vietnami hatóságok – írja az MTI a vietnami kormányra hivatkozva.

2018 októberében több mint nyolc tonna elefántcsontot és pangolinpikkelyt koboztak el VietnambanForrás: AFP/Arif Kartono

Az elefántcsont-kereskedelem illegális Vietnamban, de továbbra is széles körben előfordul és megállíthatatlannak látszik. Az elefántcsont mellett gyakran foglalnak le a hatóságok az országba csempészett pangolin, más néven tobzoska pikkelyt, orrszarvútülköt és tigrishúst is.

Az északi kikötővárosban, Haiphongban hétfőn csaknem 130 kilogramm elefántcsontot találtak a vámhatóságok egy konténerben, amelyben Afrikából érkező szarvasmarhaszarvakat szállítottak. Pár nappal korábban pedig a város egyik kikötőjében csaknem 500 kilogramm elefántcsontot találtak egy szállítmányban.

Az utóbbi négy évben ez a mintegy 600 kilogrammnyi volt a legnagyobb csempészszállítmány, amelyet elefántcsontból a helyi hatóságok lefoglaltak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek