Döbbenet: Egy utas robbanószerekkel megpakolt csomagot akart feladni a repülőtéren

Már szinte meg sem tudunk lepődni, hogy emberek miket képesek belepakolni a bőröndjeikbe, ha repülőre szállnak. Volt olyan utas, aki élő aligátort próbált fealdni a poggyászában, és olyan is, aki kutyát rejtett el a csomagjában. Ezúttal egy robbanószerekkel megpakolt táskát akart feladni egy férfi az egyesült államokbeli Pennsylvaniában egy Floridába tartó járatra – jelentette be az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala (TSA).

A kép illusztrációForrás: Jaromir Chalabala/Shutterstock

A tájékoztatás szerint a 40 éves Mark Muffley hétfőn, a Florida állambeli Sanfordba tartó járatra akarta feladni csomagját, és a poggyászvizsgálat során megszólaltak a riasztók. Ezt követően a repülőteret kiürítették, egy részét ideiglenesen le is zárták.

A poggyászban egy butánpalack mellett szemcsés porra bukkantak, mely a gyanú szerint villanópor és a kereskedelmi forgalomban lévő tűzijátékoknál használt por keveréke. A csomag átvizsgálásában a helyi bombaszakértők mellett az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vett – tette hozzá a hivatal egyik szóvivője. Az FBI letartóztatta Muffleyt, akit várhatóan csütörtök délután hallgatnak ki, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek