Öt ember megsérült, miután az utasszállító repülő egy busszal ütközött Los Angelesben

Egy utasokat szállító transzferbuszba ütközött az American Airlines gépe a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren péntek este – írja a Business Insider. 

A repülőtér illetékesei közleményben erősítették meg, hogy az ütközés akkor történt, amikor az Airbus A321-es gépet, amelyen csak egy alkalmazott tartózkodott, az egyik kaputól a parkolóba vontatták. Menet közben a gép elsodorta a buszt, és öt utas megsérült.

Mind az öt személyt a mentők a helyszínen ellátták, négyet pedig kórházba szállítottak. Bár a transzferbusz szélvédője súlyos károkat szenvedett, a buszvezetőnek nem esett komolyabb baja. Néhány utas nemtetszését és félelmét fejezte ki a baleset kapcsán a közösségi médiában: Szerintük életveszélyesek az ingyenes terminálbuszok az induló repülőgépek környékén, mert a repülőgép fedélzetéről nem lehet rendesen látni az arra közlekedő buszokat. 

A jelentések szerint szombat délelőtt még nem sikerült megállapítani a baleset okát, a vizsgálat még folyamatban van. A Los Angeles-i repülőtér szolgáltatásai az ütközés következtében nem szakadtak meg.

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/7Effic)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek