A reptéri átvilágítás során egy kutyát fedeztek fel az utazótáskában

Egy kutyát találtak bőröndben egy röntgenvizsgálat során az amerikai Dane County regionális repülőterén, Madison városban, Wisconsin államban. A közlekedésbiztonsági hivatal (TSA) számolt be arról, hogy az állat képe megjelent a szkenneren. Később kiderült, hogy egy utas  a táskájába rejtette a kutyáját, hogy kedvence vele utazhasson.

A turpisság akkor derült ki, amikor a táskát kutyástól átküldték a röntgenfelvételen. Ez nem sokkal azután történt, hogy az Egyesült Államok egyik repülőterén a biztonsági személyzetet nagy meglepetés érte, amikor megpillantottak egy macskát egy utas bőröndjében. Kiderült, a cica az utas egyik barátjáé volt, és ő nem is tudott arról, hogy a macska a bőröndjébe mászott.

A legmegdöbbentőbb eset, ami eddig a repülőtéri röntgenvizsgálat során érte a biztonsági tiszteket, még szeptemberben történt. Egy fóliába csomagolt, három méter hosszú aligátort találták egy amerikai férfi bőröndjében, aki így próbálta az élő állatot Németországból Szingapúrba szállítani.

A TSA munkatársai arra kérik az utasokat, ha bármilyen állattal utaznak, értesítsék a légitársaságot, és ismerjék meg a szabályaikat. Az ellenőrzőponton mindig vegyék ki kedvencüket a táskából, és mutassák be az összes tárgyat, beleértve az üres hordozót is, hogy átvizsgálhassák.
(Címlapfotó: Markus Wittmann/Pixabay - illusztráció)



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek