Körbefordult az easyjet pilótája, hogy minden utasa láthassa a sarki fényt

Az easyJet egyik pilótája 360 fokos fordulatot tett az Északi-tenger felett, hogy az Izlandról Angliába tartó járatának utasai láthassák az északi fényt, írja az Insider.

Sarki fény - illusztrációForrás: Moyan Brenn/commons.wikimedia.org

A légitársaság az Insidernek küldött e-mailben megerősítette, hogy a pilóta "ellenőrzött manővert" hajtott végre, hogy minden utasa "tanúja lehessen a természet egyik leglenyűgözőbb látnivalójának. Legénységünk mindig mindent megtesz ügyfeleinkért, és nagyon örülünk, hogy megoszthattuk velük ezt a különleges képet az északi fényről" - mondta az easyJet szóvivője.

Az egyik utas számára különösen jelentős volt, hogy jegyesével láthatta az északi fényt. Adam Groves (27) azt tervezte, hogy a sarki fény alatt kéri meg barátnője kezét a nyaralásuk alatt, de a vastag felhőtakaró miatt nem lehettek szemtanúi az éteri bemutatónak. A férfi végül másnap egy ugyancsak festői helyen (Izlandon nem nehéz ilyet találni - a szerk.) kérte meg kedvese kezét.

A hazafelé tartó járaton azonban a pilóta lekapcsolta a belső világítást és felszólította az utasokat, hogy nézzenek ki a gép bal oldali ablakain. A jobb oldalon ülő házaspár ismét csalódott volt. „Nem igazán láttunk semmit, mert a helyünkön kellett maradnunk" - mondta Groves.

De a pilóta ekkor bejelentette, hogy 360 fokos körberepülést hajt végre, hogy mindenki láthassa a táncoló zöld fényeket. Groves szerint ez volt a tökéletes befejezése egy amúgy is "elég különleges nyaralásnak". A járat kilenc perccel a menetrend előtt szállt fel, vagyis a kitérő nem okozott késést a leszálláskor. Ez a példa arra, hogy vannak jól elsülő repülőgépes sztorik is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek