Elstartoltak a Wizz Air első szaúd-arábiai járatai Budapestről

Még nyár végén számoltunk be arról, hogy januártól közvetlen járatokat indít Budapestről a szaúd-arábiai fővárosba, Rijádba valamint Dzsiddába a Wizz Air. Nos, ez meg is történt, így Rijád és Dzsidda városába január 9. óta már hetente kétszer indulnak járatok a magyar fővárosból.

A Wizz Air heti 2 alkalommal repül a szaudi városokba - illusztrációForrás: Facebook/Wizz Air

A Budapestről elérhető két új járat illeszkedik annak a huszonhárom új útvonalnak a sorába, amelyekkel a Wizz Air tervei szerint egymillió utast szállít az év során Szaúd-Arábiába. A légitársaság növekvő jelenlétével támogatja Szaúd-Arábia Vision 30 programját, amelynek célkitűzése, hogy megháromszorozza az ország felé irányuló utasforgalmat, írja az MTI.

A rijádi Kindom Tower a város egyik legkülönlegesebb látnivalójascreenshot/https://www.youtube.com/watch?v=70_5uGwNXAI&t=86s&ab_channel=ACTLD

Budapestről a két új útvonallal együtt már tíz közel-keleti célállomásra repül a Wizz Air - emelte ki Robert Carey, a Wizz Air elnöke a közleményben.
A tervek szerint áprilistól pedig Dammám városa is közvetlen elérhetővé válik a magyar fővárosból a diszkont légitársasággal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek