Velük biztosan szívesen repülnél - Mutatjuk a világ legbiztonságosabb légitársaságait

2023-ban a Qantas lett a világ legbiztonságosabb légitársasága, és visszaszerezte az első helyet, miután tavaly a második legjobb légitársaságnak minősítették. A több mint 100 éve működő ausztrál légitársaságot az iparág legtapasztaltabb légitársaságaként tartják számon, a rangsort összeállító AirlineRatings.com oldal szerint – olvasható a Travel and Leisure oldalán.

A Qantas légitársaság végzett az első helyenForrás: Shutterstock/Ryan Fletcher

A lista összeállításánál az oldal vizsgálja az öt év alatt lezajlott baleseteket, a két év alatti súlyos incidenseket, a légi közlekedést irányító testületek és vezető szövetségek auditjait, a flotta életkorát, a pilóták képzésének szakértői elemzését és egy légitársaság COVID-19 protokolljait is. Az AirlineRatings.com listája összesen 385 légitársaságot figyel.

„Minden légitársaságnál történnek incidensek, és a legtöbb a repülőgép- vagy hajtómű hibáiból adódik, amelyek befolyásolják a légitársaságok működését. Viszont, ahogyan a repülőszemélyzet kezeli ezeket az incidenseket, az határozza meg, hogy mitől jó és biztonságos egy légitársaság " – mondta Geoffrey Thomas, az AirlineRatings.com főszerkesztője.

„A 2023-as 20 legbiztonságosabb légitársaság mindig az élen jár a biztonsági innováció, a kiváló  üzemeltetés és az olyan új, fejlettebb repülőgépek piacra dobásában, mint az Airbus A350 és a Boeing 787."

A lista elején szerepel a Air New Zealand az Etihad Airways és a Qatar Airways isForrás: Shutterstock/Bluerprintt

Az Air New Zealand, amely tavaly az 1. helyet foglalta el a listán, idén a 2. helyre került. Ezt követte az Etihad Airways, a Qatar Airways és a Singapore Airlines. Az Egyesült Államokból öt légitársaság is felkerült a listára, az Alaska Airlines a 8. helyen végzett, ezt követi a Hawaiian Airlines a 12.helyen, a United Airlines a 14. helyet, az American Airlines a 19. helyet, a Delta pedig a 20. helyet foglalta el a listán. 

Az AirlineRatings.com 20 legbiztonságosabb légitársaságának teljes listája

  1. Qantas
  2. Air New Zealand
  3. Etihad Airways
  4. Qatar Airways
  5. Singapore Airlines
  6. TAP Air Portugal
  7. Emirates
  8. Alaska Airlines
  9. EVA Air
  10. Virgin Australia/Atlantic
  11. Cathay Pacific Airways
  12. Hawaiian Airlines
  13. SAS
  14. United Airlines
  15. Lufthansa/Swiss Group
  16. Finnair
  17. British Airways
  18. KLM
  19. American Airlines
  20. Delta Air Lines

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek