Videó: Jót nevettek egy járat utasai, amikor Aquaman jelent meg légiutas-kísérőként

Jason Momoa, a hawaii-i származású amerikai színész, a nagysikerű Aquaman film címszereplője nagyon komolyan veszi ezt a szerepét, még a kamerákon kívül is. A hatalamas termetű Momoa a Hawaiian Airlines légiutas-kísérőjének öltözött, – még virágot is tűztek a hajába – hogy vizet szolgáljon fel a járat utasainak. Tette mindezt a lehető legjobb és legnemesebb szándékból – írja a Travel and leisure.

Mint kiderült, a színész komoly környezetvédő - illusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency

A színész a stewardessek által használt mikrofonban elmagyarázta a vidám utazóközönségnek, hogy egy utazása során rádöbbent arra, hogy jobb vízfogyasztási módot kellene találni annál, hogy az utasok eldobható műanyag palackból igyanak. Arra gondolt, ehelyett egy végtelenül újrahasznosítható verziót készíthetnének. Akadt is rá partner, aki ezt megalkotta.

A Momoával együtt működő Mananalu társaság a honlapján kifejtette, hogy ráadásul minden eladott palack után egy műanyag palacknak megfelelő mennyiségű szemetet távolítanak el az óceánból.

Igyál egyet, távolíts el egyet" – ez a mottójuk.

A légitársaság is partner ebben a kezdeményezésben, és évente hozzávetőleg 142 000 műanyag palackot kíván kivonni a tengerentúli útjaik során.

„Különösen ragaszkodunk ahhoz, hogy fenntarthatóbb termékeket szerezzünk be a fedélzeti szolgáltatásainkhoz" – nyilatkozta Avi Mannis, a Hawaiian Airlines marketing- és kommunikációs igazgatója. Emiatt fokozatosan kivonják az egyszer használatos műanyagokat, és ezzel megóvják az óceánokat és környezetet 

Az Insta-bejegyzés képaláírásában Mamoa hozzátette: "...nagy megtiszteltetés, hogy a Hawaiian Airlines lehet az első légitársaság, amely együttműködik Mananaluval. Az a küldetésünk, hogy véget vessünk az egyszer használatos műanyagoknak. Igyál egyet, és egyet távolíts el! Minden eladott Mananalu palack után eltávolítunk egy másikat az óceánból. Idén 3 millió műanyag palackot már kihalásztunk belőle."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek