Videó: Pánik tört ki a LOT egyik járatán

Lengyelország nemzeti légitársaságának egyik járatán egy utas rögzítette azt a drámai pillanatot, amikor repülés közben berepedt az ablak, ami pánikot keltett a repülőgépen. A LOT Polish Airlines nemrégiben Varsóból New York JFK repülőterére tartó járatának fedélzetén történt ncidensről készült felvétetelen az látható, hogy egy ablak több helyen berepedt, emiatt az érintett sorban ülő utasok  biztonságos helyre menekültek az üléseikről.

A független légiközlekedési kiadvány, az Aviation Herald szerint  a Boeing 787-8 fedélzetén még augusztus 20-án történt az incidens. A közlemény szerint a gép „New Yorktól körülbelül 300 km-re északkeletre volt, amikor az egyik utasablak berepedt". A felvételen az látható, amint a légiutas-kísérők arra kérik az utasokat, – akik közül néhányan sikoltoznak,– hogy azonnal foglalják el a helyüket, miközben értesítik a pilótákat is.

A repülőgép végül biztonságosan leszállt New Yorkban, és öt órán keresztül a földön tartották, mielőtt visszatért volna Varsóba.

A Dreamliner utasai nem ilyen útról álmodoztak - illusztrációForrás: LOT/Adam Kopec

A Boeing 787 Dreamliner utasoldali ablakai elektromos tompítási beállításokkal rendelkeznek, így az ablakok egy gombnyomásra tompíthatók vagy „nyithatók". A LOT lengyel szóvivője szerint az elektrofotokróm réteg sérült, de az ablak tömítettsége sértetlen maradt. A szóvivő azt is elmondta, hogy a fedélzeten tartózkodó utasokat nem fenyegette veszély – írja a New york Post.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek