Történelmet írt: Ő az Egyesült Arab Emírségek első női pilótája

Az Etihad Airways ezen a héten ünnepelte Aisha Al Mansoori kapitányt, aki az Egyesült Arab Emírségek első női kapitánya lett a kereskedelmi légitársaságnál. Ez jelentős mérföldkő az arab ország repülésének történelmében, és része a légitársaság azon erőfeszítéseinek, hogy bővítse a nők légi közlekedésben betöltött szerepét, különösen a pilótaközösségben.

Aisha Al Mansoori az első női kapitány az Egyesült Arab Emírségekben, aki pilótaként az Etihad Airwaysnél kezdte meg munkájátForrás: YouTube.com

A 33 éves kapitány 2007 októberében csatlakozott az Etihad Cadet Pilot programjához, ahova csupán két nő nyert felvételt. 2010-ben Aisha Al Mansoori sikeresen elvégezte a programot, és első repülése alkalmával egy Airbus A320-assal repült a jordániai Ammanba. Azóta Al Mansoori felkapaszkodott a ranglétrán, és teljesítette a szükséges repült órákat, hogy első tiszt legyen. Ekkor ő volt az első nő az Egyesült Arab Emírségekben, aki Airbus A380-as szuperjumbo utasszállító repülőgéppel repült. Ebből a kisfilmből még kicsit jobban megismerhetitek őt.

A kapitányi rang megszerzéséhez Al Mansoori teljesítette az Etihad szigorú ellenőrzési programját és a kapitányi rang megszerzéséhez szükséges repült órák kötelező számát. Sikeresen letette az ottani Polgári Légiközlekedési Hatóságának elméleti és gyakorlati vizsgáit, és hivatalosan is ő lett az első női emírségi kapitány, aki légiközlekedési pilóta engedéllyel rendelkezik az Egyesült Arab Emírségekben.

A törékeny nő az Etihad Airways hatalmas Airbusainak egyikét irányítja - illusztrációForrás: Wo st 01/Wikimedia Commons

„Büszke vagyok, hogy én lettem az első női kapitány az Emírség kereskedelmi járatain, és remélem, hogy inspirálni fogom a fiatal nőket abban, hogy kövessék ezt a pályát" – mondta szerényen.

Augusztus 28-án Al Mansoori kaptányként megkezdte repülési szolgálatát Etihad Airwaysnél – írja közösségi oldalán a FlightMode. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek