Verekedés miatt felfüggesztették a légitársaság két pilótáját

Felfüggesztették az Air France légitársaság két pilótáját, miután júniusban egy Genf-Párizs járaton összeverekedtek a pilótafülkében – olvasható a TheGuardian oldalán.

A svájci La Tribune arról számolt be, hogy a pilóta és az elsőtiszt nem sokkal a felszállás után összeveszett, és a gallérjuknál fogva ragadták meg egymást, miután az egyik megütötte a másikat. A dulakodás azért nem fajult el, mert az egyik légiutas-kísérő beavatkozott, és a személyzet egy másik tagja a pilótafülkében maradt a teljes repülési idő végéig – áll a jelentésben. A repülés folytatódott és a gép biztonságosan landolt, a vita pedig nem érintette a repülés további részét – mondta az illetékes, hangsúlyozva a légitársaság biztonság iránti elkötelezettségét.

A vita a pilóták között az AirFrance Párizs-Genf járatán robbant kiForrás: Shutterstock/Lukas Wunderlich

A verekedésre azután derült fény, hogy a francia légivizsgáló ügynökség, a BEA jelentést adott ki, amely szerint egyes Air France pilóták nem tartják be a biztonsági eljárásokat a repülési események során. Az Air France 2020 decemberében, a kongói köztársaságbeli Brazzaville-ből Párizsba tartó járatán üzemanyag-szivárgás történt, amikor a pilóták továbbvitték a gépet, de nem kapcsolták le a hajtóművet, és nem szálltak le a lehető leghamarabb, ahogyan azt a biztonsági eljárás megköveteli. Három hasonló eset történt 2017 és 2022 között, ahol egyes pilóták saját helyzetelemzésük alapján jártak el a biztonsági protokollok helyett. Az Air France válaszul azt közölte, hogy biztonsági auditot végez és szigorítják a képzési kézikönyveket az eljárások betartásával kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek