Te fizetnél azért, hogy a melletted lévő ülés üresen maradjon?

Egy hosszú repülőutat sokkal kényelmesebbé tud tenni, ha éppen úgy adódik, hogy üres marad a melletünk lévő ülés. Szétpakolhatjuk a cuccainkat, úgy terpeszedhetünk, ahogy csak akarunk, és a kínos trükközésre sincs szükség a karfával.

Illetlen viselkedés a repülőnForrás: Vietnam Stock Images / Shutterstock.com

Egy ausztrál légitársaságnak is feltűnt ez a minőségbeli különbség, és úgy döntött, pénzt csinál a dologból. A Qantas bejelentette, hogy szomszédmentes helyeket is kínál a járatain azok számára, akik hajlandóak egy kis felárat fizetni az extra személyes térért.

A Qantas „szomszédmentes" opciója 30 ausztrál dollártól (körülbelül 8 ezer forint) kezdődik, és egyelőre csak belföldi útvonalakon lesz elérhető. A jegyet csak az utazást megelőző 48 órában lehet majd lefoglalni, és csak bizonyos ügyfeleknek ajánlják fel a lehetőséget.

A Qantas nem az első légitársaság, amely hasonló lehetőséget kínál utasainak. Az Etihadnál már 2017 óta licitálhatnak az utasok a mellettük lévő ülések üresen tartásáért, míg az Emirates akár három szomszédos ülést is hajlandó üresen hagyni a fizető utas kedvéért. Az Eurowings és a Sri Lankan Airlines is kínál hasonló lehetőségeket, írja a Time Out.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek