Nem gondoltuk volna, de ilyen sokáig is elhúzódhat a reptéri káosz

Az utóbbi időben mi is gyakran írtunk a repülőtereken hosszasan kígyózó sorokról, a reptéri kiszolgálószemélyzet hiányáról, elkallódott csomagokról, a gépek gyakori késéséről és járattörlésekről. A világ egyik legforgalmasabb repülőterének első embere szerint az elmúlt hetekben tapasztalható problémák és fennakadások a repülőtereken akár 18 hónapig is eltarthatnak.

Megszokott látvány mostanság a Heathrow 3-as terminálján: egy kupacba rakták az elveszett poggyászokatForrás: AFP/Paul Ellis

"A helyzet nem fog gyorsan megoldódni" – nyilatkozta a Heathrow repülőtér vezérigazgatója, John Holland-Kaye. Hozzátette, hogy a légitársaságoknak még mindig sok alkalmazottat kellene felvenniük, hogy kezelni tudják az utazás iránti kereslet növekedését.

Elmondta azt is, hogy a Heathrow által bevezetett napi utaslimit akár a jövő nyárig fennmaradhat. Hogy megbirkózzon a káosszal, a Heathrow még július 12-én 100 ezer utasban határozta meg az induló utasok napi felső határát.

A szakember szerint nagyon is elképzelhető, hogy lesz még egy ilyen nyarunk, mert a jelenlegi helyzet akár 12-18 hónapig is fennállhat, és nemcsak a Heathrow-n.

Legutóbb Frankfurtban csúcsosodtak ki a problémák, sztrájk miatt a Lufthansa csaknem ezer járatát törölték. Az iparág még a pandémia alatti elbocsátási hullámból lábadozik, miközben a kereslet már a világjárvány előtti szinten ugrott vissza.

A koronavírus-járvány előtt a Heathrow évekig Európa legforgalmasabb repülőtere volt, évente mintegy 80 millió utas vette igénybe a szolgáltatásait. A repülőtér júniusi befektetői jelentésében úgy számolt, hogy az idén 54,4 millió utasuk lesz – írja a vg.hu a Business Insider cikke alapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek