Bombariadót fújt egy 18 éves tinédzser az EasyJet járatán

A Londonból a spanyol Menorca üdülőszigetre tartó Easyjet járatát vasárnap egy spanyol vadászgép kísérte úti céljáig, miután egy brit tinédzser bombafenyegetést tett a közösségi médiában, utalva a saját repülőgépére – olvasható a Reuters oldalán. 

Menorca partja menténForrás: Travelo

A 18 éves fiatal, aki öt barátjával utazott, az éjszakát börtönben töltötte, és bírósági tárgyalásra vár - mondta a spanyol polgárőrség szóvivője. Az incidensről készült felvételen egy F-18-as sugárhajtású repülőgép látható a kereskedelmi légitársaság A-319-es utasszállító repülőgépének jellegzetes narancssárga szárnyvégei közelében.

A vadászgép pilótája jelezte az Easyjet pilótáinak, hogy kövessék őt. A katonai repülőgépek általában akkor tartóztatják fel a polgári repülőgépeket, amikor a földi légiforgalmi irányítás megszakítja velük a kapcsolatot, vagy veszély fenyegeti a repülőgépet és az utasokat akár bombariadó, gyanús tárgy vagy terrorcselekmény miatt.

Az EasyJet járata délután 13 órakor indult a londoni Gatwick repülőtérről, körülbelül félórás késéssel, és alig 17 óra előtt szállt le biztonságosan a Baleár-szigeteki Menorca repülőterén. A tinédzsert a helyszínen letartóztatták, majd két órán keresztül egyenként kiszállították az utasokat, és megkérték, hogy azonosítsák poggyászukat, hogy a bombakereső kutyák és a bombaelhárító szakértők ellenőrizhessék őket – közölte a polgárőrség.

Az incidens más Menorcáról induló járatokat is megzavart. Az Easyjet szóvivője megerősítette, hogy a járatot katonai repülőgép kísérte, és a biztonsági ellenőrzések miatt késett az utasok kiszállítása. A gép és a csomagok átvizsgálása után kiderült, hogy nem volt bomba a fedélzeten. A tanulság? Nem érdemes bombafenyegetéssel felvágni a havarok előtt, főleg nem akkor, ha te is ugyan azon a gépen ülsz, mint az állítólagos szerkezet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek