Először landolt Budapesten a török AnadoluJet járata

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy a Turkish Airlines fapados leánycége, az AnadoluJet Boeing 737-800-as repülőgépei június 2-től hetente három alkalommal repülnek Isztambulból Budapestre. Ma meg is érkezett az első gép Ferihegyre.

Már repülhetünk AnadoluJettel Budapest és Isztanbul között - illusztrációForrás: Sputnik via AFP/Mikhail Golenkov

Új légitársaságot köszöntöttek tehát Ferihegyen, ami délelőtt érkezett Budapestre az isztambuli Sabiha Gökçen nemzetközi repülőtérről. Az AnadoluJet 189 férőhelyes gépei csütörtökönként és péntekenként a délelőtti, vasárnap pedig délutáni órákban közlekednek.

A magyar főváros és Törökország között hetente 42 járat közlekedik idén nyári csúcsidőszakban (július), egy irányba több mint 7400 ülőhelyet kínálva. Isztambul két repülőtere mellett Izmir és Antalya is elérhető közvetlenül Ferihegyről.

Az új útvonal az április eleji bejelentéskor csak a nyári menetrend végéig volt foglalható, de jelenleg már a téli időszakra is szerepel a rendszerekben heti három járattal.

Az Anadolu Jet heti három járatával a kapacitás 30 százalékát kínálja Budapest és a Sabiha Gökçen reptér között – írja cikkében az airportal.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek