Újra repülhetünk Debrecenből Münchenbe

Két év után újraindult a Lufthansa légitársaság Debrecen-München járata: a vasárnap érkező gép utasait a légitársaság, a repülőtér és a város képviselői köszöntötték a debreceni repülőtéren – adta hírül az MTI.

A Lufthansa járatai két év kihagyás után indulnak újra DebrecenbőlForrás: lapping/Pixabay

Antal Gábor, a német Lufthansa-csoport magyarországi képviselője felidézte: 2016-tól heti három alkalommal közlekedett a Lufthansa München és Debrecen között, a koronavírus-járvány kétéves kényszerszünet után most heti négy járattal indulnak újra.

A gépek hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek.

Érdekességként említette, hogy míg 2019-ben, a járvány előtti utolsó teljes évben a járatot igénybe vevők 60 százaléka céges utas volt, 40 százaléka egyéni utazó, a mostani foglalások szerint ez éppen fordítva van. 

A Lufthansa hosszú távra tervez Debrecenben: terveik szerint 2025-re érhetik el az évi egymilliós utasszámot.

Debrecenből a WizzAir is nyáron több járatot üzemeltetForrás: Markus Eigenheer/Wikipedia

A Wizz Air légitársaság már kilenc városba közlekedtet járatokat Debrecenből. Az Eindhoven, Párizs, London, Brüsszel és Tel-Aviv járatok mellett nyáron Larnakába, Mallorcára, Korfura és Burgaszba közlekednek Wizz Air-gépek Debrecenből. Charter-járatok közlekednek júniustól Antalya és Zakynthos nyaralóhelyekre, előbbi olyan népszerű, hogy a tervezett három helyett heti négy járatot indítanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek