Felszállás közben kigyulladt egy utasszállító repülőgép

Egy kínai belföldi utasszállító repülőgépen keletkezett tűz felszálláskor a délnyugat-kínai Csungkingban, helyi idő szerint csütörtök reggel, jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség. A Tibet Airlines Lhászába induló repülőgépe miközben felszálláshoz készülődött, letért a kifutópályáról. 

A Csungking Jiangbei nemzetközi repülőtéren történt balesetben a repülőgép egyik oldala teljesen kiégett, és a gép szinte teljesen összerogyottForrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Liu Chan

A repülőgép a kifutópályán keresztben állt meg, és az egyik oldalából lángok és sűrű, fekete füst szállt fel.  A CCTV kínai állami hírcsatorna tudósítása szerint a tüzet a helyszínre érkező tűzoltóknak sikerült eloltaniuk. A bemutatott felvételek egyikén az is látható volt, ahogy a még lángoló repülőgéptől emberek – feltehetően a gép utasai – szaladtak el.

Egy kínai újság internetes kiadása a járatot működtető légitársaságra hivatkozva azt írta, hogy a gépen tartózkodó 113 utas és 9 fős személyzet mind biztonságban elhagyta a repülőt, de úgy tudni, a balesetnek nagyjából két tucat sérültje is van.

A baleset alig két hónappal az után történt, hogy március 21-én a China Eastern Boeing 737-800-as típusú utasszállítója, fedélzetén 132 emberrel lezuhant a dél-kínai Kuanghszi tartományban. A szerencsétlenséget senki sem élte túl, a baleset okát pedig még vizsgálják, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek