Az utas hozta le a gépet, miután elájult a pilóta

Egy repülési tapasztalattal nem rendelkező utas biztonságosan landolt egy magánrepülőgéppel egy floridai repülőtéren, miután a pilóta cselekvőképtelenné vált – adta hírül a CNN.

Az utas egy Cessna 208 Caravan típusú géppel sikeresen landolt

A kép illusztráció
Forrás: Shutterstock/nitinut380

Két ember tartózkodott azon az egymotoros Cessna 208 típusú repülőgépen, amely a Bahamákról repült Floridába, de a pilóta útközben hirtelen elájult. A nyilvánosságra hozott hanganyagból jól hallható, ahogy az utas azt mondja a légiforgalmi irányítónak, hogy: „Nagyon komoly a helyzet. A pilóta eszméletlen, és fogalmam sincs, hogyan kell vezetni egy repülőgépet." Egy légiforgalmi irányító látta el utasításokkal az utast, aki végül sikeresen ért földet a floridai Palm Beach nemzetközi repülőtéren.

A légiirányító elmagyarázta az utasnak, hogyan találja meg a tartózkodási helyét a radaron, hogy tartsa vízszintesen a szárnyakat, aztán nagyon lassan ereszkedjen le. A felvételen négy percig hallható, ahogy az elképesztően nyugodt utas próbál rájönni, hogy mit is kell csinálni. A csodával határos módon történt landolás után a pilótát kórházba vitték, az állapotáról azonban eddig még nem érkezett információ. A reptér pilótái szerint bámulatos volt a landolás. Hozzátették, hogy a repülési tréningjeik során hetekig izzadt és remegett a kezük minden leszállásnál, el sem tudják képzelni, hogy sikerült az utasnak lehozni a gépet – olvasható a Daily Mail hírében. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek