Drasztikus változtatásokat vezet be az EasyJet légitársaság

Az EasyJet légitársaság azt tervezi, hogy idén nyáron néhány repülőgépén eltávolítja a hátsó üléseket, hogy kevesebb utaskísérővel is tudjon járatokat üzemeltetni – olvasható a BBC oldalán.

A légitársaság létszámhiánnyal küzd, miközben megpróbál visszatérni a koronavírus-járvány előtti szolgáltatási szintre, ezért az EasyJet úgy döntött, hogy az A319-es flotta hátsó üléssorának megszüntetésével négy légiutas-kísérő helyett három légiutas-kísérővel is repülhet. Ez legfeljebb 150 utasra korlátozná a fedélzeti utasok számát.

Az easyJet járatain a nyáron kevesebb ülés és légiutas-kísérő leszForrás: imagii/Pixabay

Az EasyJet szerint ez hatékony módja a flotta üzemeltetésének, miközben "további rugalmasságot" épít a működésbe. A járatok továbbra is megfelelnének a Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAA) előírásainak a légiutas-kísérő személyzet szükséges létszámára vonatkozóan, mivel az nem a fedélzeten lévő utasok számától, hanem a fizikai ülőhelyek számától függ. A légitársaság szerint az utolsó hat helyet jellemzően az indulás előtti utolsó napokban foglalják le, így a legfeljebb 150 jegy eladása nem érinti a nyári utazást tervező utasokat.

Az Egyesült Királyság légitársaságai és repülőterei húsvét óta munkaerőhiánnyal küzdenek, mivel az utazások iránti kereslet ismét fellendült a járványügyi korlátozások eltörlésével. Sok légitársaság, köztük az EasyJet is, új légiutas-kísérő személyzetet vesz fel a járvány során elbocsátott személyzet helyettesítésére. A szakértők azonban azt jósolják, hogy a személyzeti nehézségek akár 12 hónapig is fennállhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek