A levegőben derült ki, hogy nincs meg az első tiszt repülési vizsgája

Vissza kellett fordulnia a londoni Heathrow repülőtérre egy Virgin Atlantic gépnek, miután kiderült, hogy az első tiszt még nem fejezte be utolsó repülési vizsgáját. Körülbelül 40 perc telt el a felszállás után, amikor a rádión keresztül érkezett a hír, hogy "beosztási hiba történt", a gépnek azonnal vissza kell fordulnia. A VS3-as járat Írország felett repült éppen - írták a BBC cikkében.

Forrás: stockvault.net/ Pixabay.com

A légitársaság az eset után a közleményében azt hangsúlyozta, hogy az utasok biztonságát semmi nem veszélyeztette, hiszen az első tiszt 2017 óta állt a Virgin Atlantic szolgálatában. Hozzátették még, hogy a visszafordulásra azonban szükség volt, mert az Egyesült Királyság légiközlekedési szabályozása szerint – a teljes képesítés ellenére – nem végzett el egy végső értékelő repülést, amely a légitársaság belső követelményei közé tartozik.

A repülőgép irányításán általában megosztva dolgozik az első tiszt és a kapitány, de az utóbbi viseli a végső felelősséget a repülés során történtekért. Miután a gép újra landolt, megtalálták az első tiszt helyettesítőjét, és a járat ismét elindulhatott New Yorkba, bár késett 2 óra 40 percet. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek