Videó: Kényszerleszállást hajtott végre a pilóta, mert egy kígyó mászkált a gépen

Egy megdöbbentő videó került fel a közösségi média oldalaira, amelyen egy kígyó látható, ami az AirAsia egyik járatának mennyezetén kúszik végig. A malajziai fővárosból, Kuala Lumpurból induló járat egyik utasa a telefonjával készített felvételt, amin úgy tűnik, a kígyó egy lámpatestben lapult meg. A pilótának kényszerleszállást kellett végrehajtania – írja az airlive.net.

 A légitársaság tájékoztatása szerint miután a kígyót észlelték, a malajziai Tawau városába tartó járatot Kuchingba irányították. Az eset február 10-én, csütörtökön este történt. A hüllő váratlan megjelenése ellenére a kényszerleszállásról bejelentést tevő légiutas-kísérő a hangja alapján nyugodtnak tűnt.

Malajziában gazdag az állatvilág, erről az utasok is bizonyítékot kaphattak, bár lehet, hogy éppen az egyik utas hibájából történt ez a furcsa és részmisztő eset - illusztrációForrás: StockSnap/Pixabay

Az AirAsia biztonsági tisztje, Liong Tien Ling szerint: „Ez egy nagyon ritka incidens, amely időről időre bármely repülőgépen előfordulhat. Vendégeink és személyzetünk biztonsága és jóléte mindig a legfontosabb számunkra. Egyikük biztonsága sem volt veszélyben."

Azt nem lehet tudni, hogy a hüllő vad volt-e, és magától mászott be oda vagy az egyik utasé volt. A repülő utasai végül egy másik géppel utaztak tovább Tawauba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek