Méhek és darazsak miatt nem szállhattak fel a repülőgépek Londonban

Több repülőgép sem tudott felszállni a londoni Heathrow repülőtéren tavaly nyáron, mivel a járvány miatt hosszabb ideig nem közlekedő gépekbe beköltöztek a rovarok, írja az airlive.net.

Egy most megjelent jelentés szerint tavaly júliusban nyolc gépet sem engedtek felszállni, mert darázs- és méhfészkek blokkolták a műszereket, amelyeket a repülőgép sebességének mérésére használnak. Egy légibaleseteket vizsgáló csoport, az Air Accidents Investigation Branch(AIIB) jelentése szerint a gépek közül hét a British Airways, egy pedig a Virgin Atlantic volt. A felszállásokat megszakították a hatóságok attól való félelmükben, hogy a bizonytalanul vagy egyáltalán nem működő sebességjelző komoly veszélybe sodorhatja az utasokat.

A repülők a járvány miatt hosszasan időztek a londoni Heatrow reptéren pihenve, amit a leleményes rovarok ki is használtalk - illusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

A világjárvány miatt hosszabb ideig egyhelyben álló repülőgépek vonzó lehetőséget kínáltak a rovarok számára, hogy beköltözzenek a műszerek közé, amit ideálisnak találtak a fészkük felépítésére – áll az AAIB jelentésében. A 2021-es magas szintű rovaraktivitás 2022 tavaszán még az előző évnél is több rovar megjelenéséhez vezethet, így jelentős lehet a kockázata, hogy a műszerek ismét eltömődnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek