Az orosz űrkutatás birodalmába indul közvetlen járat Ferihegyről

Az Airportal szúrta ki az Ural Airlines közösségi oldalán, hogy Szamara és Krasznodar repülőtereiről közvetlen járatok indítását tervezik Budapestre október végétől.

Szamara Oroszország 6. legnépesebb városa, amely hírnevét az űrkutatásnak köszönheti: itt található a Szamarai Állami Űrhajózási Egyetem és az Űrkutatási MúzeumForrás: Alexxx-Malev / Wikipedia

A légitársaság Facebook-oldalán kiposztolt információk szerint a Krasznodar–Budapest útvonalon október 30-tól hetente egyszer, szombatonként közlekednek majd járataik. Szamarából pedig egyrészt az ünnepi időszakban, december 24. és január 14. között közlekedtetnek járatokat, másrészt a február 18-tól március 25-ig tartó időszakban péntekenként indítanak majd gépeket a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

A légicég azonban a Moszkva melletti Zsukovszkij nemzetközi repülőtérről is tervez budapesti járatokkal, amelyek várhatóan október 31-től hetente kétszer, péntekenként és vasárnaponként fognak Budapestre repülni.

Szűz Mária születésének temploma KrasznodarbanForrás: Zubkov Igor / Shutterstock

Utoljára egyébként augusztusban lehetett olvasni az orosz légitársaságról, amely azt követően jelentette be a Jekatyerinburg és Budapest között közlekedő járatának újraindítását, hogy kiderült, a Wizz Air is elkezdte előkészíteni ezen járat beindítását.

Amíg azonban a diszkont légicég még csak tervezgetett, addig az Ural Airlines már fel is tette foglalási rendszerébe a járatot, és szeptember 5-én elindította Jekatyerinburgból első járatát Budapest irányába. Az útvonalat Airbus A320-as gépekkel repüli vasárnaponként, amelynek fedélzetére business és turistaosztályra szóló jegyeket is lehet váltani. 

Címlapfotó: FotograFFF / Shutterstock

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek