Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron

  Az érdekvédelmi szervezet a macskák és gondozóik jogai fölött fog őrködni. Emellett igény esetén megosztja más múzeumokkal a gyűjtemény rágcsálóelleni védelem terén szerzett gazdag tapasztalatait – közölte csütörtökön az Ermitázs sajtószolgálata.

  Az Ermitázs egyik cicájaewwl/wikipedia

  Marija Halttunen, az Ermitázs szóvivője elmondta, hogy a múzeumi egerek levadászására tartott macskákat megbecsülik és jól bánnak velük. A szakszervezet megalapításával a kezdeményezők éppen ennek az állapotnak a fennmaradását szeretnék biztosítani. A szakszervezet tevékenysége májusban, az Ermitázs macskáinak hivatalos napján veszi kezdetét.

  A múzeum alagsorában és környékén persze nagyon sok a macska, az ilyen gazdikereső posztok nem ritkák az Ermitázs közösségi oldalain sem:

  A Néva parti világhírű szépművészeti múzeumban, a 18. században épült Téli Palota alagsorában a kezdetektől fogva tartanak macskákat az ottani értékek és gyűjtemények védelmére. Az egérfogók legutóbb decemberben kerültek a világ híradásaiba, amikor egy francia férfi rájuk hagyta vagyonának egy részét.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek