A Wizz Air tervezett új útvonala több légitársaságon is kifogott már

"A Wizz Air olyan útvonalon indíthat új járatot, amit korábban a Malév és az Ural Airlines is hamar bezárt" - kezdődik a poszt a Budflyer Facebook-oldalán. Mint írják, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a jekatyerinburgi Innoprom ipari kiállításon jelentette be, hogy a légitársaság közvetlen légi járat indítását készíti elő Budapestről Jekatyerinburgba. emellett új bázist hoz létre Szentpéterváron.

Kilátás JekatyerinburgraForrás: A.Savin/WikiPhoto.Space/commons.wikimedia.org

A tervezett járat a negyedik orosz város lehet, amelynek repterén a Wizz Air megjelenik Moszkva, Szentpétervár és Kazany után. Jekatyerinburg városa korábban a Malév és az Ural Airlines járataival is elérhető volt rövid ideig, de az az alacsony kereslet miatt hamar leálltak a közvetlen járatok - derül ki a bejegyzésből.

Jekatyerinburg Oroszország negyedik legnagyobb városa Moszkva, Szentpétervár és Novoszibirszk után, a Szverdlovszki terület és egyben az Uráli szövetségi körzet központja. Jekatyerinburg már Ázsiában, a transzszibériai vasútvonal 1816-os kilométerénél, a Tobol folyó mellékfolyója, az Iszety partján terül el. Európa és Ázsia határvonala Jekatyerinburg nyugati határán húzódik, és a 2001. évi szabályozás óta területének egy része átnyúlik Európába - derül ki a Wikipédia szócikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek