Ez a légitársaság szigorította a kézipoggyászokra vonatkozó szabályokat

A Eurowingsnél mostantól fizetős a gurulós kisbőrönd fedélzetre engedése a legolcsóbb jegyár-kategóriában. A Lufthansa-csoport diszkont cégének tájékoztatása szerint a többi légitársasághoz hasonlóan a szabályokat a "nemzetközi sztenderdeknek" megfelelően alakította át. Ennek értelmében a legalacsonyabb, Basic jegyár-kategóriában csak egy kis méretű csomagot lehet a fedélzetre vinni. A Smart és Bizclass kategória feltételei változatlanok maradnak.

A fotó illusztrációForrás: confused me/Pixabay

Ugyanakkor a Basic jegyár-kategóriában a korábbinál nagyobb, 40x30x25 centis poggyászt engednek a kabinba, az 55x40x23-as és legfeljebb 8 kilós második kézipoggyászt pedig 10 eurótól lehet hozzáadni, ezzel pedig elsőbbségi beszállítás is jár. Az augusztus 31. előtt megvásárolt jegyekre az új szabályok nem érvényesek. Emellett a közlés szerint év végétől a legfeljebb 12 kilós feladott csomagot kezdvezőbb, 10 eurós ártól lehet hozzáadni a Basic jegyhez.

A Eurowings azt is várja az új intézkedéstől, hogy több hely lesz a fej fölötti tárolókban, és hogy gyorsabbá válik a beszállás, amivel csökkenhetnek a késések.

A Lufthansa-csoport diszkont légitársaságával kapcsolatos hír, hogy a múlt héten újraindította a Budapest és Köln közötti járatait, Airbus A320-as családba tartozó gépei heti négy alkalommal (hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap) közlekednek az útvonalon – írja az airportal.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek