Októbertől már csak útlevéllel szállhatnak fel az Egyesült Királyságba induló járatokra

Az Egyesült Királyság határán 2021. október 1-től az európai uniós személyazonosító igazolványokat nem fogadják el, ettől az időponttól kezdve minden, az Egyesült Királyságba utazó európai uniós állampolgárnak útlevélre lesz szüksége az országhatár átlépéséhez – figyelmeztette utasait a Wizz Air.

Október 1-től csak érvényes útlevéllel léphetünk be az Egyesült Királyságba - illusztrációForrás: Joshua Woroniecki/Pixabay

Ez alól kivételt az Egyesült Királyságban letelepedett vagy letelepedés előtti státusszal rendelkező uniós polgárok jelentenek, akik 2025-ig használhatják személyi igazolványukat a belépéshez. A belépéshez szükséges okmányokkal nem rendelkező utasok már az Egyesült Királyságba tartó járatokra való felszálláshoz sem kapnak engedélyt.

Az utazni vágyók útra kelés előtt ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 6 hónapig érvényes) úti okmányaikat.

A Wizz Air– bár már több ország is enyhített a maszkviselési szabályokon – a légitársaság továbbra is előírja az orrt és szájat eltakaró maszk viselését a repülőút teljes ideje alatt. Tegnapi cikkünkben arról is beszámoltunk, hogy A Wizz Air december 1-től a repülőgépjáratain a fedélzeti személyzet minden tagjától elvárja, hogy be legyen oltva a COVID-19 ellen, speciális esetekben az oltást kiválthatja a rendszeres antigén- vagy PCR-teszt. A légitársaság az új szabályozást az utasok, valamint a személyzet egészségének és biztonságának védelme, illetve a járatok zavartalan üzemeltetésének érdekében vezeti be.

A légitársaság szem előtt tartja az utasok és a személyzet védelmétForrás: wizzair.com

 A WIZZ Flex szolgáltatás pedig továbbra is az utazások elengedhetetlen biztosítéka lehet. A szolgáltatást a foglaláskor vehetik igénybe az utasok, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén lehetőségük nyílik arra, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air járatra. Így nemcsak az utazást lehet bebiztosítani, de a tervezés időszakában sem érheti meglepetés az utasokat – tudtuk meg a Wizz Air sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek