Kötelező lesz az oltás a Wizz Air fedélzeti személyzetének

A Wizz Air december 1-től a repülőgépjáratain a fedélzeti személyzet minden tagjától elvárja, hogy be legyen oltva a COVID-19 ellen, speciális esetekben az oltást kiválthatja a rendszeres antigén- vagy PCR-teszt. A légitársaság az új szabályozást az utasok, valamint a személyzet egészségének és biztonságának védelme, illetve a járatok zavartalan üzemeltetésének érdekében vezeti be.

Forrás: Wizz Air

A döntés alapjául azok a kutatások szolgáltak, amelyek bizonyítják, hogy az oltás a koronavírus-fertőzés elleni védelem leghatékonyabb formája jelenleg. Mivel a pandémia továbbra sem ért véget, Európában a Wizz Air a légitársaságok közül az elsők között vezeti be új szabályozást, hogy védelmi intézkedéseit újabb szintre emelje. Az átoltottságot a légitársaság bázisain a helyi előírásoknak megfelelően, a helyi hatóságok és egészségügyi intézmények segítségével kívánja elérni.

Mivel egyre több ország kormánya írja elő az országba belepésre jogosító követelményként a személyzet védőoltását, a szabályozás most még fontosabb mint korábban - derül ki a cég közleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek