A Eurowings járatain blokkolni lehet a középső ülést

Minden járatán elérhetővé teszi a középső ülés blokkolását a Lufthansa-csoport fapados légitársasága, a Eurowings írja az airportal.hu. A cég az elmúlt hetekben tesztelte a folyamatit, ami alatt az utas saját maga blokkolhatja a középső ülést, így elkerüli, hogy mellé üljön egy idegen. A visszajelzések azt mutatják, hogy a kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend: már több mint ötezren éltek a lehetőséggel, különösebb hírverés nélkül is.

A Eurowings praktikus ötlettel állt előForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Clara Margais

Ennek tükrében a diszkont cég szeptembertől minden járatára kiterjeszti a szolgáltatást, amelyet online, a jegy vásárlásakor lehet majd megvenni 18 euróért. A vezérigazgató szerint a légitársaság utasai sokszor nagyobb kényelemre és távolságtartásra vágynak.

Az Airbus A320-as típuscsaládba tartozó Eurowings-gépek fedélzetén eddig csak az üzleti osztályon volt lehetőség a szomszéd ülés blokkolására, ott a jegyárban benne volt a szolgáltatás.

A járvány kezdeti szakaszában sokszor szóba került a középső székek blokkolása a megfelelő távolságtartás érdekében, de az ötlet viszonylag gyorsan elvetélt, így pár kivételtől eltekintve Európában végül senki nem vezette be a mai napig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek