Lezárul egy korszak, végleg bezár a legnagyobb olasz légitársaság

Október 15-től tervezi felfüggeszteni az üzemeltetést az Alitalia. Ezen időponot követően már nem lehet új foglalást indítani, illetve azok az utasok, akiknek az ezen a napon vagy azt követően induló járatokra van jegyük, teljes visszatérítést kapnak – közölte a csődbe ment légitársaság. Az Alitalia 1946-ban, a második világháború befejezése után kezdte meg a működését, és igen sikeres éveket tudhat maga mögött. Az 1960-as években Sophia Loren szerepelt a légitársaság hirdetéseiben, a kilencvenes évek csúcspontján pedig évente több mint 25 millió utas szállt fel a járataira.

Egy hosszú korszak zárul leForrás: All rights reserved./Alessandro Ambrosetti/Wikipedia

Az olasz zászlóshajó azonban már évek óta küszködött annak ellenére, hogy gyakori utasai között olyan, fontos személyeket tudhat, mint a pápa. Az Alitáliával négy egyházfő járta a világot 57 év alatt, akik több mint 171 országot látogattak meg – írta a Brooklyni Egyházmegye. De a Vatikánnak nem kell aggódnia, hogy új légitársaságot találjon Ferenc pápa szeptemberi magyarországi és szlovákiai utazásaihoz.

Olaszország október 15-én tervezi az ITA nevű új zászlós fuvarozó elindítását, és a légitársaság megvásárolja az Alitalia összes repülőgépét.

Mivel a cég nem tervezi, hogy saját márkájával fedi le őket, így senki nem fog nagy különbséget észrevenni a repülőtereken. Még nem világos, hogy pontosan hogyan fog kinézni az ITA úti térképe, de a Politico arról számolt be, hogy az ITA idén Olaszország illetve New York, Boston, Miami és Tokió között tervez repülni. Napirenden vannak további útvonalak is Sao Paulo, Buenos Aires és Los Angeles felé 2022–re, írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek