Evakuálni kellett az Alaska Airlines járatát, miután kigyulladt az egyik utas mobilja

Kigyulladt egy mobiltelefon az Alaska Airlines járatának kabinjában, amely New Orleansból indult és Seattle-ben landolt, hétfő este. A telefon egy Samsung Galaxy A21 volt – jelentette ki a Seattle-i repülőtér szóvivője.

Még szerencse, hogy nem a levegőben, hanem már a leszállást követően történt az eset - illusztrációForrás: Makaristos/Wikipedia

"Hosszas kotorászás után elmondhatom, hogy a telefon a felismerhetetlenségig elégett" – mondta Perry Cooper, a szóvívő. Az utas azonban önként elmondta, hogy egy Samsung Galaxy A21 típusú telefonja volt. Az Alaska Airlines szóvivőjének tájékoztatása szerint a repülőgép személyzete tűzoltó készülékeket és elemtartó táskát vetett be, hogy megakadályozza a telefon további füstölgését. A keletekezett füst miatt azonban csúszdákon keresztül evakuálták az utasokat a repülőgépből, két utast pedig a helyi kórházban kezeltek, tette hozzá. Állítólag ők kisebb karcolásokat és zúzódásokat szenvedtek.

Bár a helyzet felidézheti a Samsung Galaxy Note 7 visszahívását a felrobbanó elemektől való félelem miatt, még nem világos, hogy van-e valamilyen közös hiba az A21 bármelyik modelljében. Számos egyedi eset történt, amikor telefon-akkumulátorok gyulladtak ki – írja a theverge.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek