Új feladatot kapott a légtérrendészeti szolgálat

  TANGO, azaz gyakorló riasztás végrehajtása során elfogta, majd Szlovéniából Pápáig kísérte a szlovén légierő Falcon típusú gépét a légtérrendészeti készenléti szolgálat Gripen géppárja – írja Facebook oldalán az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis. A gyakorlaton meghatározzák azt a helyet, ahol az elfogott és lekényszerített repülő objektum leszállhat, ami ezúttal Pápán volt.

  Gripen, Kecskemét, MH 59. Szentgyörgyi Dezső RepülőbázisForrás: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis/Balázs Ferenc szds., Zakariás Zoltán szds./Facebook,

  2014. október 4-én lépett hatályba az a katonai együttműködésről szóló megállapodás, amelynek értelmében Olaszországgal közösen látja el Magyarország a szlovén légtérvédelmi feladatokat. Szlovénia légterében ugyan havi rendszerességgel rendelnek el gyakorló riasztást a magyar készültségnek, mégis ez az első eset, hogy ilyen "kisgépet" azonosítottak és fogtak el. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek