A népességnek valójában csak egy kis része ül repülőre a legtöbb országban

A Possible nevű, klímaváltozással foglalkozó brit civil szervezet elemzést készített, mely szerint a légitársaságok törzsutasai több, nagy széndioxid-kibocsátású országban is csak a népességnek egy kis részét teszik ki - derül ki a bbc.com cikkéből.

Repülő a Dallas-Fort Worth International Airport felettForrás: FASTILY/commons.wikimedia.org

Az Egyesült Királyságban például az utazások 70%-át a lakosság leggazdagabb 15%-a hajtja végre, az emberek 57%-a pedig egyáltalán nem utazik külföldre repülővel. Kanadában a lakosság 22%-a veszi igénybe a járatok 73%-át, Hollandiában pedig az emberek 8%-a a járatok 42%-át. Kínában a háztartásoknak mindössze 5%-a veszi igénybe a járatok 40%-át, míg Indiában a háztartások 1%-a a járatok 45%-át. Indonéziában a háztartások 3%-ához kötődik az utazások 56%-a. Az Egyesült Államokban az emberek csupán 12%-a teszi meg az utak kétharmadát. 

Az IATA kutatásban idézett adatai szerint 2018-ban az utazások 33%-ára öt ország utazói mentek: Nagy-Britanniáé, az Egyesült Államoké, Kínáé, Németországé és Franciaországé. Érdekes adalék, hogy egy 2014-es, Európában végzett felmérés szerint, mely arra volt kíváncsi, hogy a lakosok hány százaléka repült az elmúlt 12 hónapban, a svédek közül repültek a legtöbben (61%), a magyarok pedig a legkevesebben (7%).

Több környezetvédelmi szervezet is úgy véli, hogy extra díjat kellene fizetniük azoknak, akik gyakran repülnek, az Egyesült Királyság jelenleg felülvizsgálja a repüléshez kapcsolódó járulékkötelezettségeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek