Újra állami kézbe került a sármelléki repülőtér

2021. április 1-től újra állami tulajdonban van a Hévíz-Balaton nemzetközi repülőtér, mivel a novemberben megszerzett 90%-os részesedés után most a terminál és egyéb épületek is állami kézbe kerültek – olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökség weboldalán.

Forrás: Hévíz-Balaton Airport

Közleményük szerint hamarosan elkezdődhetnek a fejlesztések, amelynek eredményeként "a sármelléki repülőtér lesz a Nyugat kapuja". A közvetlen légiösszeköttetés révén még több külföldi vendég érkezhet, és a szezonalitás további csökkenése is várható. A Hévíz-Balaton Repülőtér korábban nagy számú menetrend szerinti járatot fogadott például Londonból, Frankfurtól, Düsseldorfból, Moszkvából, illetve charter járatokat Németországból és Oroszországból. Legjobb évében közel 120 ezer érkező és induló utast szolgált ki, az új fejlesztésekkel azonban magasabb számokat remélnek.

A fejlesztések első ütemében az utasforgalmi terminálépületek újulnak meg, amelyek így még több repülőgép egyidejű fogadására és indítására lesznek képesek. A rekonstrukció során kiemelt figyelmet fordítanak a repülésbiztonságra és az utasok európai színvonalú kiszolgálására, és hangsúlyos cél a Balaton turizmusát segítő, menetrend szerinti járatok indítása is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek