Ezeken a futurisztikus repülőtereken nem lesznek kifutópályák

A brit kormány egy újgenerációs légikikötő megteremtésén dolgozik, a függőlegesen fel- és leszálló elektromos járművek, például szállító drónok és légitaxik számára. A repteret még az idén átadják az angliai Coventryben. A város megfelelő stratégiai helyen, az Egyesült Királyság közepén található, és 2020 decemberében az elektromos autózásra legalkalmasabb brit város címét is elnyerte. A repülőtér  nem fog sok helyet elfoglalni, valójában egy kisebb körforgalomnak megfelelő méretűvé zsugorodik, és hamarosan több ilyen leszállóhelyet is kialakítanak majd világszerte. Nézzék csak!

 A Future Flight Challenge elnevezésű programra az Urban Air Port Air-One konzorciumot választotta ki a brit kormány, hogy a dugók és a légszennyezés csökkentésére, a szállítás karbonsemlegessé alakítására, illetve zökkenőmentes utazási- és szállítási szolgáltatásokra is megoldást nyújtson. Az együttműködés egyik kulcsszereplője a Hyundai cég, amely kifejleszti a saját eVTOL ((electric vertical take-off and landing) járművét, 2028-ban pedig már kereskedelmi forgalomba hozná a saját légitaxiját. A konzorcium az elkövetkező 5 évben több mint 200 hasonló légikikötőt építene – olvasható a Hyundai weboldalán.

Az újgenerációs repülőalkalmatosságoknak ilyen apró pontok is elengedőek lesznekForrás: YOUTUBE.COM

„Az autóknak utakra van szükségük. A vonatoknak sínekre van szükségük. A repülőgépeknek repülőterekre van szükségük. Az eVTOL-oknak a városi légikikötőkre lesz szükségük. Több mint száz évvel ezelőtt elindult a világ első kereskedelmi járata, megteremtve a modern, összekapcsolt világot. Az Urban Air Port javítja a városok közötti összeköttetést, növeli a termelékenységet és segíti az Egyesült Királyságot abban, hogy átvegye a vezetést a teljesen új, tiszta globális gazdaságban" – mondta el Ricky Sandhu, az Urban Air Port alapítója. 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek