Ez a weboldal megjósolja, számíthatunk-e turbulenciára a repülőúton

  A Turbli nevű weboldal az indulási időpont előtt legfeljebb 36 órával megjósolja, hogy a tervezett útvonalon várható-e turbulencia. Ehhez a csak annyit kell tennünk, hogy a honlapon megadjuk a kiindulási repülőteret és az úti célt, a többit pedig az algoritmus elvégzi. Az oldal az előrejelzésekhez az USA Nemzeti Meteorológiai Szolgálatának előrejelzéseit használja, ugyanazt, amit a pilóták is használnak a repülés tervezésénél - adja hírül az independent.co.uk.

  SzéltérképForrás: turbli.com

  Az előrejelzésben egy olyan grafikon is szerepel, amely bemutatja, hogy az utazás mely szakaszait érinti a legnagyobb valószínűséggel a turbulencia, emellett megtudhatjuk, hogy az előrejelzett szélsebesség hogyan viszonyul az átlaghoz, és hogy a járat késhet-e emiatt.

  A webhely világ-széltérképeket is tartalmaz, olvashatnak rajta tippeket a szorongó utazók arról, hogy hogyan lehet csökkenteni a stresszt a turbulencia során, felsorolja azokat a repülőgéptípusokat, amelyeken a legkevésbé érzhetők az erős szélrohamok, és arról is írnak, hogy a klímaváltozással várhatóan növekszik a turbulenciák száma is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!