Ezeket a légitársaságokat tartják idén a legbiztonságosabbaknak

Az AirlineRatings.com 385 légitársaságot vizsgált a biztonság szempontjából, figyelembe véve az elszenvedett baleseteket, súlyos incidenseket és a repülőgépek életkorát. Ezek alapján 2021-ben, ahogyan 2014 és 2017 között, valamint 2019-ben és 2020-ban is a Qantas légitársaság végzett az első helyen. (2018-ban az AirlineRatings nem állapított meg nyertest, hanem egyenlőként rangsorolta a legjobb 20-at).

A Quantas Boeing 737-eseForrás: Holger Detje/pixabay.com

Az AirlineRatings kiemelte, hogy a Qantas komolyan veszi a pilóták képzését, 737-esük pilótáinak például hat napos tanfolyamon kell részt venniük, mielőtt a járvány miatti leállás után visszatérnek a pilótafülkébe, és a programnak részét képezi a pilóták jóllétére összpontosító egészségnap is.

A listán a második helyet a Qatar Airways foglalja el, míg az első ötbe az Air New Zealand, a Singapore Airlines és az Emirates került még be.

Az AirlineRatings kiemelte a legbiztonságosabb fapados légitársaságokat is, ábécé sorrendben felsorolva a top 10-et. Ezek az Air Arabia, az Allegiant, az EasyJet, a Frontier, a Jetstar Group, a Jetblue, a Ryanair, a Vietjet, a Westjet és a Wizz Air.

A 20 leginkább Covid-kompatibilis légitársaság, ábécé sorrendben a következő: Air Baltic, Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, AirAsia, British Airways, Cathay Pacific Airways, Delta Air Lines, Emirates, Etihad Airways, Eva Air, Japan Airlines, Jetblue, KLM, Korean Airlines, Lufthansa, Singapore Airlines, Southwest Airline, Qatar Airways, Westjet - mint a cnn.com cikkéből kiderül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek